Fal festékek, Diszperziós festékek, lazúr festékek, színező festékek, olaj festékek, lakkok,
Festékbolt Miskolc, beltéri falfestékek, színező festékek, lazúr festékek, diszperizós festékek, lakkok és olaj festékek
Belépés

Színek hatása otthonunkban

Ha épp felújít vagy most tervezi álmai otthonát, akkor ezek a tippek és ötletek jól jönnek!

Színek a lakásba:


fehér

Nyugtató, frissítő, pihentető hatású. A színskála összes színével, akármilyen anyaggal, formával párosítható, mindennel jól néz ki. A könnyedséget, békét és a szűziességet jelképezi, ezért bármelyik szobának remekül áll, ráadásul, aki betéved, tudni fogja, hogy egy letisztult emberrel áll szemben.


fekete

A fekete örök divat, mégis bánjunk óvatosan vele a falakon. Ha mind a négy fal sötét, nagyban nő az esély arra, hogy melankóliába, esetleg mély depresszióba esünk. Érdemes úgy festeni, hogy a falak közül csak egyet festünk be feketére vagy mintákkal dobjuk fel az egyhangúságot. Ez a szín az örök sötétség, a káosz, a halál szimbóluma, így nem csoda, ha negatívan érezzük magunkat miatta.


sárga

Vigyázz, mert nem könnyű megtalálni a sárgának azt az árnyalatát, amely az energiát, a napot és a jókedvet jelképezi. Ha rosszul választasz, állandóan ideges leszel tőle, sőt még szorongásra is kényszeríthet. Egyébként az örök fény, a fenség és a hatalom jelképe, így állandó jókedvről és emelkedett hangulatról árulkodik. A fehérrel és néhány zöld növénnyel párosítva energiabombává varázsolhatod otthonodat.

 

narancssárga

Az előbb láthattuk, hogy a sárga boldogságot sugároz, a hozzákevert piros viszont a szexualitásra van hatással, így egy igazán impozáns kis helységet alakíthatunk ki a narancssárga segítségével, ráadásul a szellem és a libidó egyensúlyát eredményezi. Azonban itt is ügyelni kel arra, hogy ne vigyük túlzásba, mert idegességet okozhat a túl nagy intenzitás. Ha mégis ez történt volna, fehérrel tudod oldani a feszültséget.

 

piros

Nem érdemes pirosra festeni a házat, mert erőteljessége miatt hosszútávon rendkívül zavaró hatást fog kelteni. Ez a szín a veszély, a vér, a szexualitás és a tűz színe, pont ezért nem ajánlott túl sokat használni belőle. Elárulja a lakás tulajdonosának élethez való hozzáállását. A bordóval is óvatosan kell bánni, mert képes összenyomni, bár egy picit használhatjuk bátrabban is.

 

barack

Nem tudunk olyan színt mondani, amivel ne férne meg. A barack pasztellszín, így nyugtató hatása mellett hosszú távú kiegyensúlyozottságot is biztosít. Némi konformizmus fedezhető fel azokban, akik ezt választják. Nem szabad túl sok pirosat keverni bele, mert a pihentetőből átfordulhat izgatóvá.

 

rózsaszín

Manapság egyre népszerűbb, ha lakásunk néhány helységét rózsaszínre festjük. Ha ilyennel találkozunk, biztosak lehetünk benne, hogy az ötletgazda még nem ért be a felnőttek világába, görcsösen ragaszkodik a gyermeki énjéhez. Bár nem tudjuk, de a rózsaszín nem csak divatszín, hanem jótékony hatásai is vannak. Serkenti az agysejteket, így segít a koncentrálásban.

 

kék

A kék remek választás otthonod dekorálásához, hiszen ha megfelelően választasz, máris egy valóságos akváriumban érezheted magad. Érdemes azonban világosabb árnyalatokat választani a színskáláról, mert a sötét bezártság érzését keltheti. Továbbá a kék az ég, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma, így valami megfoghatatlanságot, kiismerhetetlenséget árul el arról, aki ilyen színnel gazdálkodott.

 

zöld

A zöld a növekvő élet, a megújuló természet, a halhatatlanság legfőbb jelképe, így örök fiatalságot vihetsz otthonodba. A sárga és kék keveréke meglepően harmonizál majdnem mindegyik színnel. Vegyél mellé fa bútorokat, fehér vagy sárga dekorelemeket, és máris egy relaxációs oázis kellős közepén találhatod magad. Neked is és a párodnak is hihetetlen élményben lesz részetek.

 

barna

A piros és a zöld meleg keveréke. Általa otthonosabbá teheted házadat, amit a vendégeid is észre fognak venni. Arra kell figyelni, hogy ne vidd túlzásba, mert nagyon ősemberessé, ösztönössé válhat a hangulat. A pisztáciazölddel remek kombinációt hozhatsz létre.



Ha később szeretnél visszatérni erre az oldalra,
akkor kattints a lentebb látható Megosztás gombra
és a Facebook oldaladon megtalálod ezt a hirdetésünket!

 


Forrás: https://www.femcafe.hu/



A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Lazurán falazúr 2in1 vékonylazúr 2,5L

Lazurán favédő lazúr 3in1 vékonylazúr 0,75L

Lazurán falazúr 2in1 vékonylazúr 0,75L

Lazurán favédő lazúr 3in1 vékonylazúr 2,5L

. Héra belső falfesték 4L

Vegyiáru, festék, ragasztó

Héra belső falfesték 4L

. Héra belső falfesték 8L

Vegyiáru, festék, ragasztó

Héra belső falfesték 8L

. Héra belső falfesték 15L

Vegyiáru, festék, ragasztó

Héra belső falfesték 15L

. Héra Prémium színes belső falfesték 1L

Vegyiáru, festék, ragasztó

Héra Prémium színes belső falfesték 1L

. Héra Prémium színes belső falfesték 2,5L

Vegyiáru, festék, ragasztó

Héra Prémium színes belső falfesték 2,5L

Héra Prémium színes belső falfesték 5L

Összes termék